Muffins Roy Fares style


Tanken med dessa vaniljfyllda muffins var egentligen att de ungefär skulle smaka som dem man köper på muffinsfabriken, de blev inte riktigt så kanske.... Receptet är ur Roy Fares bok och tydligen tycker han om när det bara smakar kakao om muffinsarna, så resultatet blev inte riktigt som jag hade tänkte mig. Om du ska baka dessa och, som jag, föredrar när muffinsarna INTE smakar för mycket kakao, ta då bort nån matsked kakao från receptet.
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 dl socker 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao (hur tänkte du nu kära Fares?)
1 ägg
1 1/3 vegetabilisk olja
2 1/4 dl hett vatten
marsansås
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 170 grader varmluft, jepp du läste rätt varmluft ska det va! Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i olja-ägg-smeten. Tillsätt det heta vatten, lite i taget och rör väl. Häll efter detta upp smeten i muffinsformarna och grädda dem i ca 17-18 minuter i ugnen.
Muffinasarna är fyllda med vaniljsås, eller snarare marsansås. Vill du vara ambitiös och göra egen vaniljsås, varsågod, men det blir ändå bara smaklöst. Jag blandade marsanpulvret med en mindre mängd mjölk för att den inte skulle bli så rinnig. Akta bara så den inte blir för fast istället, det blev nämligen min......
När muffinsarna svalnat kan du börjar med att fylla dessa med vaniljskrämen. Skär av toppen på muffinsen och gräv sedan en liten grop i mitten, fyll denna med vaniljkrämen. Lägg sedan på locket igen. Jag valde att även ha choklad ovanpå muffinsarna, detta är dock inte nödvändigt. Men om du vill göra som jag, smält lite choklad och pensla denna ovanpå muffinsen. Häll efter detta på riven choklad.
Som sagt blev resultatet inte riktigt vad jag hade hoppats på, men om du har mindre kakao i än vad receptet anger och mer lös vaniljkräm är detta en muffins som inte kan ogillas!