Rollo Cookies

Ingredienser
230 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
5,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 15 Rollokolor
150 g choklad
 
Gör så här
Börja med att plocka fram smöret en stund innan du tänk börja baka, det blir på så vis lättare att arbeta med sen. Medan du väntar på att det tråkiga smöret ska tina kan du hacka chokladen.
När smöret är tillräckligt mjukt, vispa detta med elvisp tillsammans med farin- och strösockret. Vispa tills smeten är klumpfri. Knäck ett ägg och blanda ner i smeten. I en separat bunke blandar du samman vetemjölet, vaniljsockret, saltet och bikarbonaten. Rör sen ner blandningen i socker-smör-ägg-smeten.
Knåda ihop degen och blanda ner den hackade chokladen. Låt degen vila i kylen i minst 30 min, om ditt sockersug inte är allt för enorm, låt degen vila längre än så.
Forma kakorna till runda små bollar, inuti bollarna placerar du en Rollokola (du placerar alltså kolan i kakan innan du rullar den till en boll...). Grädda kakorna i ca 10 min.
Tips!  För att kakorna ska bli ännu godare kan du med fördel strö på lite flingsalt innan de gräddas i ugnen.
 
 
 
| |
Upp